ДФЗ изплати над 184 хил. лева на стопаните за борба с доматения молец

Cow
ДФЗ преведе първите над 17 милиона лева на животновъдите за Кампания 2020
октомври 21, 2020
Goast grazing
От 2 февруари стопаните кандидатстват по de minimis за изхранване на животни
януари 31, 2021
Show all

ДФЗ изплати над 184 хил. лева на стопаните за борба с доматения молец

Tomatoes

ДФ „Земеделие“ изплати над 184 хил. лв. (184 118 лв.) по схемата „Помощ за компенсиране разходите на земеделски стопани, свързани с изпълнение на мерки по „Национална програма от мерки за контрол на доматен миниращ молец – Tuta absoluta Meyrick (Lepidoptera)“. Средствата са преведени на 78 земеделски производители.

 

Периодът, в който стопаните имаха възможност да кандидатстват по схемата, продължи от 9 март до 30 септември 2020 г. , а в срок до 30 октомври кандидатите трябваше да представят отчетни документи за закупените и приложени продукти и средства за растителна защита за контрол на доматения миниращ молец.

 

ДФ „Земеделие“ изплаща с 15 дни по-рано помощта.

 

Подпомагането има за цел да компенсира разходите на оранжерийните зеленчукопроизводители, направени за продукти за растителна защита срещу миниращия молец – Tuta absoluta.

 

Припомняме, че за настоящата година бюджетът по това направление е 500 хил. лева. Размерът на субсидирането покрива до 100% от цената на закупените препарати и средства за борба с вредителя, не може да надхвърля сумата от 2500 лв./хектар с ДДС.

 

Източник: ДФ „Земеделие“ – РА


Deprecated: is_comments_popup вече не трябва да се използва след версия 4.5.0! in /home/terraag/public_html/wp-includes/functions.php on line 4871